31. март 2009.

Slotera Nika za predsednika!!!

Slotera Nika za predsednika!!!

Pre nekoliko meseci sam se na facebook-u učlanila u grupu "Tropical Heat / Nick Slaughter" 
Meni je ta serija bila jako zanimljiva, iako je mnogi pljuju - mada ne vidim ni jedan jedini razlog za to. Po meni, ova serija je prava razbibriga, bez nekih velikih drama, laka za gledanje, bez opasnosti da zaglupi čoveka kao one užasne meksičke serije. Čak je i moja ćerka, tada baš, baš beba (ona sasvim, sasvim mala), volela da gleda seriju - verovatno su joj bile zanimljive boje koje su promicale ekranom, šta li...
Kada sam se malo više zadubila u sadržaj poruka koje su ostavili članovi grupe, primetila sam da komentare ostavlja i neko ko se predstavlja kao Rob Stewart, i verovala sam da je neko napravio foru (iako je njegov engleski bio isuviše besprekoran). Međutim...


Glumac gost benda Ateist rep

Nik Sloter u Srbiji

Autor: A. Novaković | 29.03.2009. - 00:01

Neustrašivi Nik Sloter, čiji su zaštitni znak razdrljena havajska košulja (nikad majica) i konjski rep, dolazi u Srbiju! Da sve bude zanimljivije, gostovanje kanadskog glumca Roba Stjuarta, koji je igrao detektiva Slotera u seriji „Tropska vrelina“ koja je tokom devedesetih bila neverovatno popularna u Srbiji, organizuju članovi novosadskog benda Atheist Rap koje je Stjuart kontaktirao nakon što je saznao da popularna grupa ima pesmu posvećenu njemu!

Glumac kome je posvećen legendarni grafit „Sloteru Niče, Žarkovo ti kliče“, na internetu je, surfujući sa sinom, pronašao podatak da Atheist Rap imaju pesmu „Slaughteru Nietzsche“, potom je preslušao numeru koja mu se mnogo svidela, a zatim je kontaktirao Zlatka Barduna, menadžera popularnog novosadskog benda.
– U tri ujutru zazvonio mi je telefon. Čovek se predstavio, ali ja vidim nepoznat broj i pomislim da me neko zeza. Međutim, nekoliko dana kasnije nam je mejl poslao njegov producent pa i sam Stjuart... i ispostavilo se da su ljudi ozbiljni. Naš gitarista je razgovarao sa Robom i ispričao mu za čuveni grafit, da je njegov lik korišćen tokom studentskih protesta 1996, da je u Beogradu čak bila registrovana grupa građana pod njegovim imenom – kroz smeh priča za „Blic“ Zlatko Bardun, i nastavlja:

- Stjuart je ubrzo shvatio da nikada nije bio tako popularan kao devedesetih u Srbiji i okolnim zemljama. Čitava priča je zainteresovala i njegove producente koji su odlučili da tokom leta sa TV ekipom dođu u Srbiju i snime dokumentarni film o fenomenu popularnosti Nika Slotera. Rob Stjuart će u Srbiji boraviti desetak dana, sigurno je da će 6. juna biti specijalni gost na našem koncertu u Novom Sadu a možda se pojavi na još nekim našim svirkama. Čovek nas je čak pitao da li se mi slažemo da nam se on pridruži na bini tokom izvođenja pesme „Slaughteru Nietzsche“?! Mi smo, naravno, odmah pristali.
Stjuart, koji je rođen 1961. u Torontu, maštao je o tome da postane igrač hokeja, ali nakon što se teško povredio kada je imao 17 godina, igrom slučaja se obreo u glumačkim vodama. Nakon uloge Nika Slotera (serija je snimana od 1991. do 1993.), Rob je igrao u tridesetak serija i filmova, ali „Tropska vrelina“ ostaje njegov najveći uspeh.

Slavljenička turneja Ateist rep
Turneja kojom Atheist Rap proslavljaju 20. godišnjicu postojanja počinje 2. aprila u Karlovcu, a novosadski rokeri će održati tridesetak koncerata u zemljama bivše Jugoslavije. Centralni rođendanski koncert je zakazan za 6. jun u Novom Sadu, a osim Roba Stjuarta, specijalni gosti će biti i bendovi KUD Idijoti, Superhiks, Gužva u 16-ercu i Lude krave. Na ovoj turneji Atheist Rap će publici predstaviti i nekoliko novih pesama koje će se naći na albumu „Priča matorih perverznjaka“ koji će biti objavljen u novembru.

A ova je izašla jutros, takođe u Blicu:

Rob Stjuart, slavni Nik Sloter, za „Blic”

Moj brat je Srbin

Autor: A. Novaković | 31.03.2009. - 08:09
Moj brat je Srbin

Nakon vesti koju je „Blic” objavio u nedelju da legendarni Nik Sloter (kanadski glumac Rob Stjuart koji je detektiva igrao u seriji „Tropska vrelina”) krajem maja dolazi u Srbiju i da će biti gost na koncertu grupe „Atheist Rap” koja ima pesmu posvećenu njemu, među njegovim obožavaocima je zavladala prava ludnica. A armija poklonika Sloterovog lika i dela sigurno će se uvećati nakon što je Stjuart u ekskluzivnom intervjuu za „Blic” otkrio da ima usvojenog brata koji je iz Srbije!

Četrdesetosmogodišnji Rob Stjuart ne krije da je bio oduševljen kada je na internetu otkrio koliko je svojevremeno bio popularan u Srbiji, da je lik Nika Slotera korišćen tokom studentskih protesta 1996. i 1997, da su mu posvećeni kultni grafiti „Sloteru Niče, Žarkovo (Srbija) ti kliče”, da je bend „Atheist Rap” snimio pesmu o njemu...
- Do pre dva meseca nisam ni znao da je serija uopšte prikazivana u Srbiji. Na „Fejsbuku” sam naleteo na profil Srbina koji se zove Ivan Jovanović i koji je uz svoje ime stavio parolu „Nika Slotera za predsednika”. Napisao sam šaljivi komentar: „Hej, ako želite da budem vaš predsednik trebalo je samo da me pitate”, i mislio sam da će se sve tako završiti. Međutim, Ivan mi je odgovorio, objasnio mi je koliko je serija bila popularna u Srbiji i poslao mi je prevod pesme „Sloteru Niče, Srbija ti kliče”. Poruku sam prosledio mojim najbližim prijateljima i u roku od nekoliko minuta odlučili smo da dođemo u Srbiju i snimimo dokumentarac - priča Stjuart i nastavlja:

- Sada kada znamo više o studentskim protestima, ideja filma se malo promenila, ali i dalje nam je zanimljivo kako je otrcani lik iz TV serije povezan sa politikom u vašoj zemlji. Prvo sam pozvao ljude iz grupe „Atheist Rap”, razgovarao sam sa gitaristom Radulom i pitao ga da li bismo mogli da uradimo intervju s njim kada dođemo u Srbiju. Radule mi je odmah predložio da 6. juna budem gost na njihovom slavljeničkom koncertu u Novom Sadu (popularni novosadski bend proslavlja 20. godišnjicu postojanja, prim. nov.), što sam ja sa velikim zadovoljstvom prihvatio.
Iako, kako kaže, nemaju blagu predstavu kako će finansirati dokumentarni film o fenomenu Nika Slotera, Stjuart i njegovi prijatelji su čvrsto odlučili da dođu u Srbiju, a Rob napominje da čitav projekat za njega ima i ličnu notu.
- Trebalo bi da pomenem da imam mlađeg brata koga su moji roditelji usvojili kada je imao pet godina, a jedino što smo tada znali o njemu bilo je da se zove Džon. Godinama kasnije pronašli smo njegovu krštenicu i saznali da je on Srbin i da mu je pravo ime Branko! Zbog toga mi je ovaj film važan jer ovde na Zapadu imali smo jednostranu priču o Srbima koju je plasirao CNN. Sada kada znam pravu istinu, želim da ispričam i drugu stranu te priče. Moj brat ima mnogo razloga da se ponosi svojim poreklom - kaže kanadski glumac koji priznaje da je sve dobro što mu se desilo u životu povezano sa serijom „Tropska vrelina”.
- Zahvaljujući seriji sarađivao sam sa sjajnim ljudima, obišao svet, venčao se sa ženom koju sigurno ne bih upoznao da nije bilo serije i započeo karijeru koja me i dalje u potpunosti ispunjava. Što se tiče dolaska u Novi Sad, imam dva meseca da postanem najveći fan benda „Atheist Rap”. Vreme je da stavim slušalice i počnem da preslušavam njihove pesme! - zaključio je Nik Sloter (Rob Stjuart) koji po drugi put dolazi među Srbe...


Dokumentarac

Ideja je da budući dokumentarac bude najavljen sledećim rečima: „Ovo je priča o mladim studentima koji su ustali protiv tiranije, koji su se protiv diktatora borili bez nasilja, sa humorom i ljubavlju. Napušteni od Evrope, sankcionisani od Amerike, njihov jedini kontakt sa spoljašnjim svetom je bila neviđeno loša TV serija ‘Tropska vrelina’... Nakon bezbrojnih repriza, studenti su zaključili da je i najgore sa kapitalističkog Zapada bolje od diktature. I tamo, u srcu Balkana rođen je najjači politički slogan svih vremena: ‘Nika Slotera za predsednika’”.


Čovek je potpuni car!!!! :o)))

Jedva čekam da dođe!

Evening with Il Divo

Ovo je moj prvi post... čisto da probam da se snađem u svemu ovome. Zato će teksta biti tek malo, onako usput...

Koncert grupe Il Divo, 26.03.2009. u Beogradskoj areni je nadmašio sva moja najviša očekivanja. To nije bio koncert, to je bila magija! Postoje još neka magična leteća prevozna sredstva, osim letećeg ćilima - na primer, glasovi ove četvorice! Ako mi ne verujete, pitajte nekog ko je takođe bio na koncertu. Pri svakom podizanju glasova, oni su počinjali da lebde, da bi samo nekoliko trenutaka kasnije i kompletna publika poletela sa njima.



...nakon 50 minuta upload-a odustadoh od postavljanja video snimka