21. април 2010.

Dokle više?!?!?!?!??!?!

Dokle više?!?!? Ovo je sada već ozbiljan i veoma rasprostranjen problem: svedoci opasnih i stresnih dešavanja uopšte ne reaguju i ne pokušavaju da pomognu žrtvi!

Jovan Stojanović (slika iz Blica)
Danas sam ponovo pročitala takvu vest (vest je od juče) i mom zaprepašćenju nema kraja. Zar je moguće da je samo jedan petnaestogodišnjak imao dovoljno svesti i dovoljno srca i duše da pokuša da spasi dečaka? Petnaestogodišnji Jovan Stojanović je zaslužio svaku pohvalu, poštovanje i divljenje, a onih desetak, petnaest posmatrača svrstavam u kategoriju gnjida, u koju spadaju i posmatrači iz autobusa (nedavni događaj u Beogradu). Onda nije ni čudo što je kuče ležalo nedelju dana na ulici sa odsečenim šapama, a niko nije reagovao. Beograd, Niš...sve jedno je - svugde je isto. I neka se ne zavaravaju oni u malim gradovima, neka ne umišljaju da je kod njih bolje.

Sada sam već sigurna: treba tražiti ukidanje reality programa, jer naši ljudi očigledno nisu dorasli tome i nisu sposobni da odvoje realnost od televizije. Zaista sam ozbiljna po ovom pitanju, i mislim da bi trebalo da pokrenemo potpisivanje peticije za ukidanje (ili bar pomeranje u veoma kasne, posleponoćne termine) reality programa i budalaština tipa "Trenutak istine", jer je naše društvo potpuno zastranilo. Molim vas da mi ostavite komentare i kažete šta mislite o tome, pa da vidimo da li možemo išta da pokrenemo.

19. април 2010.

Osnovan fond Mila

Najzad da se i kod nas osnuje neka služba koja će funkcionisati kao Pet police. Žalosno je što je morala da se desi takva strahota kao što se desila Mili, pa da se društvo trgne, ali bolje i sada, nego ko zna kada.

O fondu Mila više možete pročitati na B92. Otvoreni su i računi za donacije.

A Mili se stanje poboljšava.

Mila (izvor: B92)

15. април 2010.

Psihopate odsekli psu sve četiri šape!!!

Molim vas, pomozite da se ovi degenerici uhvate i kazne za svoj monstruozni čin! Otvorite četvoro očiju, tražite ih oko sebe - oni su tu, među nama! 

Izvor: B92

Za one kojima nije stalo do jednog psa, želim da poručim da je ovakvim psihopatama ovo samo prelazna faza ka iživljavanju na ljudima. Ako ne verujete, proverite malo psihologiju.

............................................................................

Izgleda da neće biti potrebno da se skuplja novac za Milinu protezu, jer sam od B92 dobila sledeći odgovor (citiram najvažniji deo):
U ovom trenutku novcana pomoc najverovatnije nece biti potrebna zato sto su se javili profesionalci koji zele da joj pomognu. Mila ce dobiti proteze iz Spanije. Takodje je i Gradonacelnik najavio pomoc.

Ponosna sam što i među pripadnicima moje vrste (Homo Ssapiens) ima dosta primeraka sa dušom!