17. фебруар 2010.

A sada ja vas pitam

Nije me bilo dugo na blogu, ubi me posao! No, ostavimo to po strani (osim ako neko od vas nema neku dobru poslovnu ponudu za mene, xaxaxa).

Treba mi vaše mišljenje: šta uraditi gnjidi, ljudskom otpadu, jednom običnom g..., šljamu koji muči male i bespomoćne životinje? Uvek su u pitanju štenad i mačići, jer se ovih većih verovatno plaši. Znamo da je jednom štenetu pre par godina polomila šapicu, znamo da je prebila jedno mače, a juče je ko zna šta uradila sasvim malom štenetu, za koga sam čak uspela da nađem troje potencijalnih udomitelja! Meni je svega toga preko glave, nemamo kome da je prijavimo, nemamo dokaze, ali znamo da je ona.  Većina stanara zgrade su ljubitelji životinja, i sve nas ovakve stvari veoma potresaju. Zlotvor, između ostalog, mrzi i decu, i jedino što je sprečava da i njih povredi je strah od roditelja. Njeni unuci divljaju kada joj dođu u posetu, ali to joj je sasvim u redu.

Pomozite mi, recite mi kako da joj se osvetimo, a da to ne zalazi u domen kažnjivih dela. Moramo na neki način da joj pošaljemo poruku i upozorimo je da NE SME da radi takve stvari. Čekam vaše ideje.

I nadam se da je štene ipak živo i da nije teško povređeno...

15 коментара:

amarilis.online је рекао...

Pre svega, dobrodošla! Nisam baš bila vredna kad su komentari u pitanju, ali to ne znači da nisam pratila blog.
Što se tiče tvog pitanja, uvek se držim toga da zlo ne sme da izazove novo zlo. Imam, mislim sličan primer u zgradi, doduše nemamo životinje ali decu je uporno proganjala. Jako sam bila uporna u priči i slušanju njenih otrova i na kraju sam je ipak posramila na fin način, pa je odustala od svojih progona.
Ne znam da li to može da pomogne u tvom slučaju? Ali moj odgovor je razgovor, ne odustajati od razgovora.

merkat је рекао...

Hvala ti, Amarilis!
U pravu si kada kažeš da se na zlo ne treba odgovarati zlom. Međutim, ja nisam Gandi, a kamo li Isus, pa ne mogu nebrojeno puta da okrećem drugi obraz. Uostalom, ni njima dvojici se to baš nije najsrećnije završilo. Ponekad se ipak mora pribeći krajnjim sredstvima. Na primer, kada treba zaštititi slabije od terora. Nekada se ne može oćutati. Nekada se ne može okrenuti glava na drugu stranu, i čekati da je stigne "božja kazna". U ovom slučaju nameravam da joj priuštim sitne zlobe, samo malo da joj zagorčam poneki dan, što je u odnosu na sakaćenje i ubijanje bespomoćnih životinjica, u najmanju ruku, smešno.

BTW, ja sam pre par godina sa tom istom babetinom imala verbalni duel, kada mi je napala ćerku (naravno, ni krivu ni dužnu). Oni koji me poznaju, bili bi frapirani činjenicom da sam uspela da u toku te svađe ni jednom ne opsujem, iako sam bila van sebe od besa. To se desilo u leto, kada su svi prozori otvoreni, i znam da su svi izvirivali da vide šta se dešava. Danima posle toga su mi komšije čestitale na odlučnosti ("Svaka čast! Najzad joj je neko skresao! Bilo je krajnje vreme. Meni je uradila to i to..."), jer je babetina sebi dala za pravo da teroriše koga stigne. Na žalost, nju ni to nije naučilo pameti, osim da se kloni mene i moje ćerke (ako ukapira koje je moje dete).

uncafediarte је рекао...

Mozes da udomis kuce u Pancevu.
na znam adresu ali raspitaj se.

merkat је рекао...

Na žalost, ne mogu više ništa da uradim, jer je kučence nestalo. Ova babetina ga je ili ubila, ili gadno povredila, jer ga nema nigde.

A bilo je malo kao ovo sa slike, samo crno, sa belim na grudima i šapicama...

amarilis.online је рекао...

Na žalost, izgleda da imaš posla sa nekom veoma devijantnom osobom. Moja zlica se stvarno smirila, ne znam šta još da ti kažem. Slabije moramo zaštiti, tu se slažem u potpunosti. Znam samo da oni koji su pokušali sa snagama reda i prijavama, ama baš ništa nisu uspeli da urade, samo su joj još više raspaljivali maštu. Imam utisak da takve osobe namerno izazivaju sudbinu proizvodeći svoje zlo i prosto traže da njih neko povredi da bi imale neki materijal za dalje provokocije. U svakom slučaju, držim ti palčeve!

Retka Zverka је рекао...

Zaista potresan post! :-(
U ovoj priči ne postojite "vi", jer si ti bila ta koja se suprotstavila skotu radi zaštite sopstvenog deteta, dok su drugi navijali iz mišjih rupa. Ono što bi ti mogla da uradiš bi uglavnom tvoj život pretvorilo u noćnu moru. Znam o čemu pričam, jer suprotstavljala sam se skotovima i kao rezultat, ostala sam sama na livadi. Na kraju, skotovi su i dalje prisutni, a miševi i dalje sede u svojim rupama. Sve i da imaš dokaze, i kad prijaviš slučaj, to se završava tako što se zlostavljač i/ili ubica životinje izvuče sa minimalnom novčanom kaznom.
Mere koje bih ja predložila, spadaju u krivična dela, pa to neću ni da predlažem.

Marjan Milanov је рекао...

Dobrodošla nazad! Baš sam se skoro pitao šta se dešava sa tobom i gde se pogubi posle one bitek ili rata sa Fun Telekomom. Što se tiče novog problema, pa ne može baba da bude gori protivnik od onih prevaranata. Ako neće milom, onda poslovica kaže, oće silom! Skupite potpise, pa neka je opomenu u ime skupštine stanara, ako imate nekog advokata prijatelja ili u zgradi, neka je zaplaši nekom pričom o novim zakonima, EU standardima, bla bla, na kraju, anonimne poruke u sandučetu ili ispod vrata sa blagim opomenama, pretnjicama i sl. Pa nešto valjda mora da upali. Kad vidim ovo kučence u snegu, dobijem ja još ideja, ali ne spadaju u domen"nekažnjivih" dela!

Kajzer Soze је рекао...

Evo predloga: napiši opis njenih zlodela, sa sve njenim imenom,prezimenom i brojem stana, odštampaj i zakači na par mesta u zgradi i oko zgrade,ali da te ne vide dok to radiš. To će je toliko postideti,da će se ubiti da dokaže da je oklevetana i kako to nije istina,što znači - smiriće se kao bubica.

Kajzer Soze је рекао...

P.S. Drago mi je da te opet vidim ovde :)

merkat је рекао...

@Retka Zverka:
U pravu si ti, ali jedina razlika između tebe (pročitala sam tvoj profil, strašno - kao da si mene opisala, čak nam je isti i horoskopski znak) i mene je ta što meni ne smeta da ostanem "sama na livadi". U većini sukoba to i očekujem, neretko se ponosim time, a povremeno, u zavisnosti od raspoloženja i potreba, baš na osnovu toga i privučem neke ljude na svoju stranu, pa više i ne budem sama. Pošto vidim da imaš dobre predispozicije za to, savetujem ti da se ne daš obeshrabriti i da ostaneš svoja - nije tako loše ponekad i biti sam u nečemu ;o)


@Marjan:
Ne znam kako u Nišu, ali u Beogradu skupštine stanara obično završe svađom :D (koja često nema veze sa temom sastanka). Anonimne poruke, tj. pretnjice...mislim da spadaju u kažnjiva dela...na žalost.

@Kajzer:
Dobra ti je ta ideja sa kačenjem "obaveštenja" po zgradi, ali se pitam da li će je to uopšte pogoditi, jer ona otvoreno pokazuje svoju netrpeljivost prema životinjama pred svima, pa ne znam koliko će ovo imati efekta. Ali mislim da ću svakako probati ;o)
Hvala na dobrodošlici (tj. "dobropovratnici") :o)

merkat је рекао...

"Hvala!" se odnosilo i na Marjana

Retka Zverka је рекао...

Ja sam u širem smislu ostala "sama na livadi", tako da se onda i ne razlikujemo. :-) Biti svoj, to je ta "cena". Hvala ti na podršci! :-) Kajzerov predlog je odličan, jedino što mislim da uvek iza nekih prozora i vrata čuče dežurne "radio Mileve", pa su mere opreza neophodne.

merkat је рекао...

Najveći problem ovde je što je baš ta babetina glavna "radio Mileva", a još na sve to baš stanuje u prizemlju i ima pogled i na prilaz zgradi! Prokleta matora špijunka je tako i uspela da vidi sve životinjice, jer non-stop šparta po hodniku i ispred zgrade, i prisluškuje sve razgovore koji se odvijaju preko interfona, i na već pomenutim mestima! :o( Moraću da budem lukava i da se šunjam kao ninja...

Kajzer Soze је рекао...

Drago mi je da vam se svideo predlog,ako budeš probala,javi kako je prošlo :).

merkat је рекао...

Još samo da smislim kako da eskiviram babu-špijuna :D - ja sam prilično smotana, pa, kad sam u frci i još pokušavam da budem brza, vrlo lako može da dođe i do nehotičnog samopovređivanja.